Windkracht Merel – Caja Cazemier

Windkracht Merel
Caja Cazemier
Uitgeverij Ploegsma

Leeftijd: 10-12 jaar
Thema: druk zijn, gescheiden ouders, levensdoel hebben

Merel woont de ene helft van de week bij haar vader en de andere helft bij haar moeder. Elke keer moet ze weer bedenken wat ze allemaal mee moet nemen. En dat is best lastig voor iemand die altijd 100 dingen tegelijk wil doen en dus 99 dingen vergeet.
Merel heeft de ene hobby na de andere: dansen, muziek maken, zingen… allemaal even leuk! Maar nu zit ze op musicalklas, en dat is misschien wel nét ietsje leuker. Zeker als ze de kans krijgt om mee te doen aan een echte musical die in grote theaters zal gaan draaien. Mar daarvoor moet ze wel eerst auditie doen…

Recensie
Merel spat serieus van de pagina’s af, wat een drukte! Dat drukke in doen en laten voel je als lezer. Je zou er bijna zelf druk van worden. Verder is Merel een gewoon schoolgaand meisje dat zo haar dagelijkse probleempjes heeft, zoals het heen-en-weer hoppen tussen haar vader en moeder en het nieuwe halfbroertje of –zusje zich aankondigt. Ook weet ze niet wat ze nou écht heel leuk vindt om te doen, maar ze wil in de spotlights staan, dat is duidelijk.
Het boek is met veel vaart geschreven, in een begrijpelijke vlotte taal. Het zal veel meiden uit de bovenbouw van het basisonderwijs aanspreken. Zeker omdat het je buurmeisje zou kunnen zijn. Cazemier weet veel humor te verwerken, wat lezen in het openbaar wel wat lastig maakt, vanwege het risico op hardop grinniken.
Het is vooral een heerlijk boek ter ontspanning, zonder diepgaand moraal of bijzondere schrijfstijl. Maar vanwege het plezier van het lezen hiervan toch zeker een aanrader.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s